ЕТИКЕТКИ ТИЖНЯ Випуск п'ятий (188) |
Напередодні та під час травневих свят вдалось здійснити аж цілих три подорожі теренами України та здобути чимало матеріалу для оглядів новин. От тільки часу на обробку та написання тексту під усе це виявилось замало, тому випуски вивішую із місячною затримкою. |
"Старе Місто" 12% алк 4,8%об. Оновлення дизайну етикетки стосується не тільки скла, але й літрових ПЕТів. |
"Жигулівське" 11% алк 4,0%об. Ще у Ромодані вдалось розжитись "Жигулівським" від Пивзаводу на Подолі. Етикетки "Подолу", як я зауважував раніше, міняються цьогоріч просто із калейдоскопічною швидкістю: то вони великі, то малі, то там помилка у написанні адреси електронної пошти... Коротше кажучи, для колекціонерів просто Клондайк! |
"Жигулівське" 11% алк 4,0%об., 1 л До речі, наочний приклад: на цій етикетці від літрового ПЕТа перед адресою e-mail чомусь написали літери www. |
"Опілля Класичне" 11% алк 3,8%об. Ну а після Києва, власне, був сам Тернопіль та область. В Тернополі, як відомо, є пивзавод "Опілля", що виробляє непастеризоване пиво зі смаком a-la Sovoque (тобто совіцького штибу): без піни та двоокису вуглецю, але з болотною водою. Проте, нехай буде навть таке пивне розмаїття, аніж те, що спостерігається у Вінниці (про це пізніше). |
|
"Опілля Корифей" 11% алк 3,7%об. Отже, станом на теперішній час "Опілля" варить три сорти пива: "Корифей", "Фірмове" та "Класичне" (найновіший сорт). Особливої різниці між "Класичним" та "Корифеєм", в принципі, не відчутно. |
|
"Опілля Корифей" 16% алк 5,7%об. Проте "Фірмове" перетндує на міцне пиво - із густиною 16% та вмістом спирту 5,7% порівняно з "молодшими" сортами. В принципі, на початку 90-х міцним вважалось пиво "Веселий монах" з алкоголем 5,6%об. Проїхавши область від Тернополя до Бучача та Чорткова відзначу, що "Опілля" продається тільки в обласному центрі. Віднедавна, тобто з початку 2008 р., етикетки "Опілля" за формою стали наслідувати колишнє Чернівецьке пиво "Капітан". Бо там завод кілька років тому повністю закрився, а лнію перевезли до Тернополя. |