ЕТИКЕТКИ ТИЖНЯ Випуск сімнадцятий (150) |
З початком зими вас, шанувальники пива! За ганебною звичкою не випускати новорічні етикетки, що за пару-трійку минулих років укорінилась та перетворилась на традицію для великих українських пивзаводів, мусимо задовольняти колекціонерські прагнення шукаючи зайві медальки та вичитуючи вміст спирту чи вуглеводів на етикетках... |
"Оболонь Портер" 18% алк. 7,0%об. Що ж, будемо ретельно переглядати етикетки та шукати відміності. Наприклад "Портер" від "Оболоні" отримав вже третю медаль. Медаль цього разу не золота, а срібна, з цьогорічного "Свята Пива". |
"Оболонь Оксамитове" 14% алк. 5,3%об. А для "Оксамитового" ця срібна медаль вже сьома! Зверніть увагу, що "омедалились" сорти, які варяться у Фастові філіалом "Оболоні". Черга за "Білим", яке теж здобуло нагороду на Святі Пива -2005. |
|
"Hike Limited Edition" ("Хайк Преміум Зимове")
11,7% алк. 5,0%об. Ну і звичайно ж не обходиться без сенсації - обмежений "наклад" зимового пива "Хайк". За обіцянками "Оболоні" цього сорту має бути розлито лише 435 тисяч пляшок, невідомо тільки чи йдеться про місткість 0,5 л, чи про 0,33 л, чи про обидві разом. Пиво відрізняється від наявних у продажу сортів домішком фруктового ароматизатору. А тут ви можете прочитати враження дегустаторів з Форуму beermir.com. |
|
"Полтавське Фірмове" 11% алк. 4,4% Порадівши за "Оболонь", яка випустила новинку,
тепер зосередимось на інших заводах. "Полтавпиво", потрапивши
під контроль групи "Сармат", наразі зосереджено на варці національного
бренду "Дніпро". Окрім 2-х сортів "Дінпра" в Полтаві
випускаються ще 2 реґіональних сорти під старою доброю маркою "Полтавське". |
|
"Полтавське Гелон" 12% алк. 4,6% Якщо знайти попередні варіанти етикеток "Фірмового"
та "Гелона", на них вміст алкоголю вказано із сотими частками
процентів (що було вельми екзотично та малоймовірно - хіба дотримано було
тих 4,04%?). Тепер же все "як у людей" - точність тільки до
десятої частки: 4,4% та 4,6% відповідно. |
|
"Дніпро Міцне" 17% алк. 7,0%об. А ось вам і згадане вище "Дніпро". Щоправда,
зварене вже у Криму, а не в Полтаві. Етикетка, крім характерної для "Криму"
квадратної форми, має знаки української та російської стандартизації. |
"Славутич Міцне" 16% алк. 7,2%об. Відомо, що велика українська річка Дніпро має ще одну історичну
назву - Славутич. Отже, переходимо від "Дніпра" до "Славутича".
На запорізькому заводі ВВН протягом літа-осені оновили дизайн етикеток
базової торгової марки "Славутич". Останнім вийшло нове "Міцне". |
|
"Славутич Преміум" 12% алк. 5,0%об., 0,33 л А в очікуванні (сподіваюсь, не марному) темного "Славутича" подивимось поки на етикеточку "Преміума" місткістю 0,33 л. В цю тару ллють ще "Славутич Екстру", але цього сорту з етикеткою нового дизайну ще не зустрічалось. |
"Брама" 11% алк. 4,6%об. Далі оглянемо начбто бразильське пиво "Брама". Етикетка, розроблена для України (бо пиво це варять у Кліну, Московська обл.), відрізняється від попереднього варіанту розташуванням написів та знаку сертифікації. |
"Almaza" алк.4,1%об., 0,5 л І насамкінець ліванське пиво. "Алмаза" привезена
з Лівану має смак типового доброго "пілзнера" із надлишком хмелю.
Як відомо з численних звітів мандрівників, пиво у незвичних для нього
країнах варять за найкращими європейськими рецептами та з урахуванням
місцевої специфіки. 9 грудня 2005 р. |