ЕТИКЕТКИ ТИЖНЯ Випуск п'ятнадцятий (148) |
Тиждень тому довелось мені проїхатись автошляхами нашої неосяжної країни від Одеси до Харкова. |
"Жигулівське" 11,0% алк. 2,8%об., 0,95 л Першою зупинкою після Одеси став Кіровоград. У місті працює пивзавод "Імперія-С", який ще досі не поглинутий жодним з пивних холдингів. Відповідно, пиво тримається на рівні радянських стандартів: дуже темне за кольором та з малим вмістом спирту. Смак занадто насичений, то ж пиво залишило дуже позитивні враження. Місткість ПЕТів дуже екзотична: 0,95л та 1,4л. |
"Пінта Володимирівське" 11% алк. 3,5% Далі за маршрутом - місто Олександрія, де свого часу був
пивзавод, але оскільки він не працює то на увагу заслуговує наступна зупинка
- Кременчук. |
|
"Пінта Світле" 14% алк. 4,5% 14-відсотковий сорт поєднує у своєму смаку одночасно і щильність вище середньої, і алкоголь менше 5%. Пиво збалансоване і смакує краще за "Володимирівське". Обидва сорти "Пінти" є доступними в мережі кременчуцьких супермаркетів "Три товстуни". Крім "Пінти" там є "Душа пивовара" у найширшому ассортименті, включаючи ПЕТи. |
|
"Дніпровське Золотисте" 11% алк. 3,8%об. Хоча місцевий пивзавод "Кремінь" теж стоїть, у місті повно пива від невеличких заводів. У ларьку біля кременчуцького п/з продавалась продукція принаймні трьох. Про "Душу пивовара" згадувати не буду, а зосередимось на більш рідкісних сортах. |
|
"Дніпровське" 12% алк. 4,4%об., 0,42 л Черкаський пивзавод (до речі, єдиний у місті після закриття
"Богдана") представлений у Кременчуці трьома сортами: "Дніпровське
золотисте" сорт непастеризований, вариться, судячи з усього, за старим
рецептом і смакує вельми непогано. |
|
"Князь" 14% алк. 4,7%об. Також серед інших було напівтемне пиво з Черкас. "Князь" має зависоку для напівтемного пива щильність 14% та помірний смак без відчутних карамельних тонів. За старих часів це пиво цілком заслужено називалося б просто темним, але зараз стандарти змінились на краще і з класифікацією, принаймні, усе гаразд. |
|
"Шинкар Справжнє" 12% алк. 4,4%об. Придбане там же біля кременчуцького пивзаводу пиво зі Львівської області має вже ТТХ наближені до стандартних "лагерів" (12/5). Проте це пиво має занадто гіркий хмельовий смак. |
|
"Діпро Душевне" 11% алк. 4,4%об. Далі по дорозі була зупинка у Потлаві. Фірмовий магазин на вул. Фрунзе біля пивзаводу вразив широким різноманіттям сортів "Сармата". Ще була місцева продукція: 2 сорти "Полтавського" - "Гелон" та "Фірмове" і 2 сорти "Дніпра". Ну і про "Крим" не забули. Перед вами етикетка від нового сорту "Дніпро Душевне". На смак це найтиповіші "жигулі". Єдине що зробили бренд-менеджери "Сармату" - це нова назва та ориґінальні етикетки. |
|
"Нова Баварія Світле" 11% алк. 4,5%об. І вже по поверненні до Харкова після тритижневої відсутності я зустрів сюрприз від "Нової Баварії": 3 сорти пива, що позиціонується як "пиво європейського класу". |
|
"Нова Баварія Ґран-прі" 13% алк. 5,0%об. Поки що у фірмових ларьках "Баварії" зустрічаються старі аналоги нових сортів: 11-ка, 13-ка та 15-ка. Смак оновленої "Баварії" схоже залишився той самий. |
|
"Нова Баварія Фірмове" 13% алк. 5,0%об. У ПЕТи нові сорти теж поки не розливають. То ж нова лінійка залишається досить коротенькою: два світлих і одне напівтемне пиво. |
"Чернігівське Преміум" 12% алк. 5,0%об. Ну і на завершення етикетка від акційного "Чернігівського Прeміум". Варка чернігівського п/з "Десна", також зустрічається і "Янтар". В Одесі, між іншим, на момент мого від'їзду, акційного "Преміума" не було і на показ! Хоча куди ж миколаївцям збувати своє пиво як не до найближчого мегаполісу? На цьому прощаюся з вами на тиждень-другий, всього найкращого! 14 листопада 2005 р. |