ЕТИКЕТКИ ТИЖНЯ
2003 рік

эффективная раскрутка сайта

Випуск дев'ятнадцятий (107)

Позаминулий тиждень був позначений черговим відрядженням та приємними відвідинами Києва і участю у традиційній вже дегустації пива в "Домашній кухні".

Але перед тим засіданням було ще перебування в НІжині, з чого і розпочинаю розповідь.

Ніжинське

"Ніжинське" 11% алк. 4,2%об.
ЗАТ "Ніжинське пиво"

Насправді випуск цілком заслуговує на розміщення в розділі "Клуб пивомандрівників", але якщо так, то що тоді залишится для тижневих новинок?
Отже, о 4-й ранку я висадився з харківського потягу на станції Ніжин, аби за пару годин продовжити свій шлях у інший райцентр Чернігівської області. Цілодобовий магазин на ніжинському вокзалі зустрів аж чотирма сортами місцевого пива.

Жигупівське

"Жигупівське" 11% алк. 3,7%об.
ЗАТ "Ніжинське пиво"

Два легких світлих сорти "Ніжинське" та "Жигулівське" нічим не вразили, навіть навпаки, дещо розчарували своїм гірким смаком.

Портер 22Портер 22

"Портер 22" 22% алк. 8,5%об.
ЗАТ "Ніжинське пиво"

Проте ніжинський "Портер", випитий о 5-й ранку, був просто чудовим. Його карамально-винний смак це щось! На дегустації ввечері у "Домашній кухні" він навіть не оцінювався, бо був значно вище за всіма властивостями, аніж продегустовані сорти з Тернопілля та Прикарпаття.

Елітне 22

"Елітне 22" 22% алк. 9,5%об.
ЗАТ "Ніжинське пиво"

Ніжинське "Елітне" є найалкогольнішим пивом в Україні зі своїми 9,5% спирту. Проте, коли його п'єш, алкоголь зовсім не відчувається, натомість превалюють винні тони.

На "Святі Пива 2003", що проходило саме в ці дні, ЗАТ "Ніжинське пиво" представило нове оформлення своїх двох елітних сортів, про що ви можете прочитати за цим посиланням.

Радомишль Світле

"Радомишль Світле" 11% алк. 3,2%
АТВТ "Радомишльський пивоварний завод"

Після Ніжина було містечко Бобровиця, яке в пивному плані нічим не відзначилось, та, власне, Київ. Біля метро "Лівобережна" я знайшов три сорти радомишльського пива. Виконані у новому оформленні нові сорти вже стали частими гостями полиць київських пивних точок.

Радомишль Пілзен

"Радомишль Пілзен" 12% алк. 4,0%
АТВТ "Радомишльський пивоварний завод"

Усі три "Радомишля" відрізняються виразним солодовим смаком, який більшає з підвищенням щильності пива.

Радомишль Екстра

"Радомишль Екстра" 12% алк. 4,5%
АТВТ "Радомишльський пивоварний завод"

За інформацією, що пройшла пару тижнів тому, Радомишльський пивзавод незабаром зварить чи то пшеничне, чи то біле пиво, і взагалі має намір позиціонувати свою продукцію у класі "преміум". І це вірно, бо інших шляхів виживання малих пивзаводів просто не існує, тому одні намагаються варити "преміум", а інші ж розробляють ексклюзивні надщильні сорти, як "Ніжинське пиво" з серією "22".

Оболонь Світле

"Оболонь Світле" 11% алк. 4,5%
ЗАТ "Оболонь"

Перед самою дегустацією у "Домашній кухні" на Подолі я знайшов, нарешті, святкову "Оболонь" у європляшці. Постійно запиваючи нею потім різні екзотичні сорти під час дегустації автоматично намагався оцінити це пиво у порівнянні з іншими. Найспоживаніше "наше пиво" заробляліо оцінки від 3 до 4 за п'ятибальною шкалою в залежності від того, з чим його порівнювати.

Поділ

"Поділ" 15% алк. 5,5%об.
ЗАТ "Пивзавод на Подолі"

Фірмовий сорт заводу на Подолі заслугував на досить високі оцінки. Пиво і щильне і відносно міцне. Категорія "15%" взагалі-то є нетиповою для українських пивоварів, тому кожний подібний виріб завжди привертає до себе увагу шанувальників пива.

Карпати Світле

"Карпати Світле" 11% алк. 3,5%об.
ВАТ "Калуський бровар"

Як вже згадувалось, у ці дні на ВВЦ проходило "Свято пива", одним з експонентів якого був Калуський пивзавод. Вихід нової марки "Карпати" аж ніяк не позначився на покріщенні якості калуського пива.

Карпати Темне

"Карпати Темне" 15% алк. 5,6%об.
ВАТ "Калуський бровар"

Наприклад, темне від "Карпат" є яскравим прикладом, як не треба варити темне пиво! Сильний сторонній смак і виражені спиртові тони псують геть усе.

Призером цієї дегустації стало темне пиво Нальчицького халвичного заводу, яке своїм смаком нагадувало щось старе та дуже приємне і викликало ностальгійні почуття. :-)

Карпати Преміум

"Карпати Преміум" 12% алк. 4,3%об.
ВАТ "Калуський бровар"

Більш-менш прийнятним з лінійки "Карпат" є сорт "Преміум". Однак навіть "Микулин Світле" викликало кращі враження за продукцію калуських пивоварів. Шкода, що один з найстаріших, чи навіть, дійсно найстаріший український пивзавод все ніяк не спроможеться вийти на гідний якісний рівень.

Львівське Світле

"Львівське Світле" 11% алк. 3,7%; 1 л
ВАТ "Пиво-безалкогольний комбінат "Славутич"

Поза конкурсом у "Домашній кухні" пройшло також "Львівське" у ПЕТі, щоправда зварене на "Славутичі". Пам'ятаєте, колись під час розкрутки нового іміджу "Львівського" сорти "Преміум" та "Золотий лев" теж спочатку варили в Запоріжжі? Так і з ПЕТами. У Львові, вірогідно, лінії розливу в пластик ще нема, тому поки п'ємо запорізьке "Львівське"

Славутич світле 0,5 ПЕТ

"Славутич Світле" 11% алк. 4,3%; 0,5 л
ВАТ "Пиво-безалкогольний комбінат "Славутич"

І ще ПЕТ, тільки півлітровий. Пиво розлито спеціально до святкування Дня Незалежності України на Хрещатику. Щоправда, не вказується на якому саме Хрещатику - київському чи черкаському? :-) В Харкові ж Хрещатиків взагалі нема, тому для мене, як харків'янина, це екзотика.

У наступному ж випуску дуже скоро ви побачите безліч новинок з Харкова - бірмікси "Чілл", зварене "Роганню" пиво "Айс" та найновіші ПЕТи "Нової Баварії". Зустрінемось незабаром!

22 вересня 2003 р.

ВСІ ВИПУСКИ

ПОПЕРЕДНІЙ ВИПУСК

 

Hosted by uCoz