ЕТИКЕТКИ ТИЖНЯ Випуск дев'ятнадцятий (107) |
Позаминулий тиждень був позначений черговим відрядженням та приємними відвідинами Києва і участю у традиційній вже дегустації пива в "Домашній кухні". Але перед тим засіданням було ще перебування в НІжині, з чого і розпочинаю розповідь. |
"Ніжинське" 11% алк. 4,2%об. Насправді випуск цілком заслуговує на розміщення в розділі
"Клуб пивомандрівників", але якщо так, то що тоді залишится
для тижневих новинок? |
|
"Жигупівське" 11% алк. 3,7%об. Два легких світлих сорти "Ніжинське" та "Жигулівське" нічим не вразили, навіть навпаки, дещо розчарували своїм гірким смаком. |
"Портер 22" 22% алк. 8,5%об. Проте ніжинський "Портер", випитий о 5-й ранку, був просто чудовим. Його карамально-винний смак це щось! На дегустації ввечері у "Домашній кухні" він навіть не оцінювався, бо був значно вище за всіма властивостями, аніж продегустовані сорти з Тернопілля та Прикарпаття. |
"Елітне 22" 22% алк. 9,5%об. Ніжинське "Елітне" є найалкогольнішим пивом в Україні зі своїми 9,5% спирту. Проте, коли його п'єш, алкоголь зовсім не відчувається, натомість превалюють винні тони. На "Святі Пива 2003", що проходило саме в ці дні, ЗАТ "Ніжинське пиво" представило нове оформлення своїх двох елітних сортів, про що ви можете прочитати за цим посиланням. |
"Радомишль Світле" 11% алк. 3,2% Після Ніжина було містечко Бобровиця, яке в пивному плані нічим не відзначилось, та, власне, Київ. Біля метро "Лівобережна" я знайшов три сорти радомишльського пива. Виконані у новому оформленні нові сорти вже стали частими гостями полиць київських пивних точок. |
|
"Радомишль Пілзен" 12% алк. 4,0% Усі три "Радомишля" відрізняються виразним солодовим смаком, який більшає з підвищенням щильності пива. |
|
"Радомишль Екстра" 12% алк. 4,5% За інформацією, що пройшла пару тижнів тому, Радомишльський пивзавод незабаром зварить чи то пшеничне, чи то біле пиво, і взагалі має намір позиціонувати свою продукцію у класі "преміум". І це вірно, бо інших шляхів виживання малих пивзаводів просто не існує, тому одні намагаються варити "преміум", а інші ж розробляють ексклюзивні надщильні сорти, як "Ніжинське пиво" з серією "22". |
|
"Оболонь Світле" 11% алк. 4,5% Перед самою дегустацією у "Домашній кухні" на Подолі я знайшов, нарешті, святкову "Оболонь" у європляшці. Постійно запиваючи нею потім різні екзотичні сорти під час дегустації автоматично намагався оцінити це пиво у порівнянні з іншими. Найспоживаніше "наше пиво" заробляліо оцінки від 3 до 4 за п'ятибальною шкалою в залежності від того, з чим його порівнювати. |
"Поділ" 15% алк. 5,5%об. Фірмовий сорт заводу на Подолі заслугував на досить високі оцінки. Пиво і щильне і відносно міцне. Категорія "15%" взагалі-то є нетиповою для українських пивоварів, тому кожний подібний виріб завжди привертає до себе увагу шанувальників пива. |
|
"Карпати Світле" 11% алк. 3,5%об. Як вже згадувалось, у ці дні на ВВЦ проходило "Свято пива", одним з експонентів якого був Калуський пивзавод. Вихід нової марки "Карпати" аж ніяк не позначився на покріщенні якості калуського пива. |
|
"Карпати Темне" 15% алк. 5,6%об. Наприклад, темне від "Карпат" є яскравим прикладом, як не треба варити темне пиво! Сильний сторонній смак і виражені спиртові тони псують геть усе. Призером цієї дегустації стало темне пиво Нальчицького халвичного заводу, яке своїм смаком нагадувало щось старе та дуже приємне і викликало ностальгійні почуття. :-) |
|
"Карпати Преміум" 12% алк. 4,3%об. Більш-менш прийнятним з лінійки "Карпат" є сорт "Преміум". Однак навіть "Микулин Світле" викликало кращі враження за продукцію калуських пивоварів. Шкода, що один з найстаріших, чи навіть, дійсно найстаріший український пивзавод все ніяк не спроможеться вийти на гідний якісний рівень. |
"Львівське Світле" 11% алк. 3,7%; 1 л Поза конкурсом у "Домашній кухні" пройшло також "Львівське" у ПЕТі, щоправда зварене на "Славутичі". Пам'ятаєте, колись під час розкрутки нового іміджу "Львівського" сорти "Преміум" та "Золотий лев" теж спочатку варили в Запоріжжі? Так і з ПЕТами. У Львові, вірогідно, лінії розливу в пластик ще нема, тому поки п'ємо запорізьке "Львівське" |
Славутич світле 0,5 ПЕТ |
"Славутич Світле" 11% алк. 4,3%; 0,5 л І ще ПЕТ, тільки півлітровий. Пиво розлито спеціально до святкування Дня Незалежності України на Хрещатику. Щоправда, не вказується на якому саме Хрещатику - київському чи черкаському? :-) В Харкові ж Хрещатиків взагалі нема, тому для мене, як харків'янина, це екзотика. У наступному ж випуску дуже скоро ви побачите безліч новинок з Харкова - бірмікси "Чілл", зварене "Роганню" пиво "Айс" та найновіші ПЕТи "Нової Баварії". Зустрінемось незабаром! 22 вересня 2003 р. |