КЛУБ ПИВОМАНДРІВНИКІВ Бельгія, Антверпен |
У лютому місяці довелось мені побувати у відрядженні в Антверпені. То ж вашій увазі пропонується звіт про тамтешнє пиво. |
"Grimbergen Goud" алк. 8,0%об. 0,33 л Поступово переходимо до тих типів пива, завдяки яким Бельгія вважається світовим центром пивоваріння. Абатське пиво "Grimbergen" з 1128 року варилось у одноіменному монастирі, що в місцевості Брабант, на північ від Брюселю. Сортів "Grimbergen"а існує щонайменше 6. Цей, зокрема, відрізняється своїм золотистим кольором. Вміст спирту в аббатському пиві завжди вищий за 6% об. Тут цілих 8%, але це не межа! |
"Maredsous Bruin" алк. 8%об. 0,33 л Повертаємось до абатського пива. "Maredsous" вариться під контролем монахів-бенедиктинців з громади одноіменного абатства. У пляшках пиво дозріває 2 місяці. |
|
"Maredsous Tripel" алк. 10%об. 0,33 л Сортів пива "Maredsous" налічується три - як
стверджує сайт абатства "Усіх
гарних речей має бути три". Ще є "Maredsous Blond" 6%.
|
"Blauwe Chimay" 13% алк. 9%об. 0,33 л Найвідоміше трапістське пиво це "Chimay". На відміну від "Orval", у цьому монастирі варять не один, а три сорти. А також монахи займаються сироварінням, як між іншим і в Орвалі. Подробиці читайте на сайті. За підсумками дегустації пиво "Chimay" було друим. |
"Affligem Blond" алк. 6,8%об. 0,33 л Набір пива "Affligem" з чотирьох пляшок та пивного бокалу як раз в аеропорту при відльоті я і придбав. |
|
"Affligem Dubbel" алк. 6,8%об. 0,33 л Традиційно для абатського пива лінійка сортів складається з "Blond", "Dubbel" та "Tripel". |
|
"Affligem Tripel" алк. 9,5%об. 0,33 л Cорт "Affligem Tripel" завоював World Beer Cup-2004 в категорії "Belgian Style Triple". |
|
"Malheur 10" алк. 10%об. 0,33 л Завершую огляд Бельгійського пива продукцією міні-пивоварні DeLandtsheer. Окрім дуже міцних сортів "Malheur 10" та "Malheur 12" ця пивоварня ще виробляє більш легке пиво з вмістом алкоголю 6% та 8%. |
|
"Malheur 12" алк. 10%об. 0,33 л 12-ка "Malheur" є дуже цікавою, тому що це темний
сорт, та ще й з осадом у пляшці. Бо воно у пляшках дозріває. До наступних подорожей! 9 березня 2009 р. |