Випуск третій (26)

Знову вітаю вас на сторінках українського пивного сайту. Ось вирішив розпочати нумерацію випусків з нового року, тобто цей випуск є третім у новому столітті та міленіумі :)

Чернігівське віденського типу

"Чернігівське віденського типу" 11% алк. 3,0% мас.   1,5 л
АТ "Миколаївський пивзавод "Янтар"

В неділю побачив у супермаркеті "Чернігівське" в ПЕТі (щоправда, ПЕТ був за формою дуже схожий на ті, в яких продається "Янтар"), купив, а потім уважно прочитавши всі написи на етикетці зрозумів, що нарешті те, про що так довго казали "бльшовики" з Sun Interbrew сталось. Україну накрила хвиля глобалізації, яка проявляється у тому, що пиво одного й того ж сорту виробляють там, де ближче до споживача. Тобто наочно спостерікгаємо російський "синдром "Толстяка". Для необізнаного читача пояснюю - в Росії пиво "Толстяк" виробляється одночасно на 5 пивзаводах, при цьому місцеві бренди були цим "Толстяком" майже повністю задавлені (приклад - Івановський та Пермський п/з). Але все таки маю надію, що після купівлі Interbrew "Рогані" у Харкові не стануть розливати бридкий миколаївський "Янтар"!

Львівське Світле

"Львівське Світле" 11%, алк. 3,5% об. АТ "Львівська пивоварня"

До грудня минулого року "Львівське" пиво з етикетками нового дизайну випускали у Запоріжжі на пивзаводі "Славутич". Це були 2 сорти - "Преміум" та "Золотий лев". Відомі витівки концерну ВВН. Так у Росії (знов таки) їхня "Балтика" взагалі розливається трьома заводами у Пітері, Тулі та Ростові.

Львівське Темне

"Львівське Темне" 12%, алк. 4,2% об. АТ "Львівська пивоварня"

"Темне" і "Світле" - здавна відомі львівські сорти. Випускались завжди, скільки я пам'ятаю. Крім того, вони йдуть і у кегах. В Києві "Львівське" завжди можна посмакувати у кнайпі "Лівівска брама" на одноіменній площі. Але на жаль там воно не завжди буває свіжим. Пляшкове ж пиво зі Львова все відрізняється помірною гіркотою, навіть розлите у Запоріжжі.

Львівське преміум Лагер 1715

"Львівське Преміум Лагер 1715" 11,5%, алк. 4,9% об.
АТ "Львівська пивоварня"

Схоже на львівську відповідь запорізькому "чемберленові". Однак "Преміум" зі Львова має на 0,5% меншу щільність і на 0,1% менший вміст алкоголю.

Ювілейне

"Ювілейне" 12%, алк. 4,2% об.  АТ "Львівська пивоварня"

А тепер - старі львівські сорти у старому ж дизайні. Їх ще не встигли уніфікувати, як "Світле" з "Темним" під овальний новий стандарт. А "Ювілейне" власне, я куштував у самому Львові ще у 1998 році, коли їхав з Кракова до Харкова. Пиво було добрим. Зараз, напевно, також.

Високий замок

"Високий замок" 13%, алк. 3,4%   АТ "Львівська пивоварня"

І ще одне львівське пиво - "Високий замок".

Етикетки були взяті мною у одеситів Костянтина Фоміна та Ігоря Ротенберга, відомих шанувальників пива. В Одесі, на відміну від Харкова, "Львівське" продається скрізь...

Жигулівське

"Жигулівське" 11% алк. 3,7% 
ТОВ "Дніпропетровський пивоварний завод "Дніпро" 

Зовсім несподівано в Харкові з'явилось у продажу дніпропетровське пиво з новорічними етикетками.Були продегуствані всі 5 сортів (етикетка від "Старого Лоцмана" - в попередньому випуску).
"Жигулівське" пиво має той самий ностальгічний старий смак, тільки зварене якісніше, ніж за радянських часів.

Дніпровське

"Дніпровське" 11% алк. 3,7%  
ТОВ "Дніпропетровський пивоварний завод "Дніпро"

Отже, про смаки. З п'ятірки більш-менш нормальними були "Жигулівське", "Лоцман" та "Мисливське". "Дніпровське", на відміну від "Жигулів", більш водянисте, ніяких особливостей не відчувається. 

Молодіжне

"Молодіжне" 13% алк. 4,7% 
ТОВ "Дніпропетровський пивоварний завод "Дніпро"

Про "Молодіжне" також схвально відгукнутись важко. Тринадцятивідсоткове світле пиво без особливих відмінностей від будь-якого іншого сорту. А ось "Старий Лоцман" (напівтемний) має набагато виразніший смак.

Мисливське

"Мисливське" 16% алк. 5,3%
ТОВ "Дніпропетровський пивоварний завод "Дніпро"

І завершується дніпропетровська лінійка сортів відносно міцним "Мисливським". Надзвичайно приємне пиво!
Вся продукція п/з "Дніпро" пастеризована.

Славутич

"Славутич" 12% алк. 5,0% 
ВАТ "Пивобезалкогольний комбінат "Славутич"

Наприкінці випуску - ніби то тривіальинй синій "Славутич", але етикетка від нього вже на простому нефольгованому папері. Ось, в принципі, і вся різниця. В самому пиві відчутний смак аскорбінової кислоти, яка туди додається за рецептом.

А поки що - до нових зустрічей!

30 січня 2001 р.

ВСІ ВИПУСКИ ПОПЕРЕДНІЙ ВИПУСК

 

Рекламный блок от Яндекс
Hosted by uCoz